Εσείς θα επιλέγατε κάποιο από αυτά ως μόνιμο επάγγελμα;

Πάρα πολλοί άνθρωποι στον κόσμο επιλέγουν εξαιρετικά δύσκολα επαγγέλματα. Παρά τις τεχνολογικές εξελίξεις και την ευρεία γνώση που αφορά την εργασιακή ασφάλεια, πολλοί ακόμα άνθρωποι πεθαίνουν ή τραυματίζονται κατά τη διάρκεια της εργασίας τους.

Τι καθορίζει μία εργασία ως επικίνδυνη; Ξεκινήστε με κάποια από τα χαρακτηριστικά των σημερινών επικίνδυνων εργασιών. Για παράδειγμα οι ακραίες καιρικές συνθήκες, οι τοξικές χημικές ουσίες, ο κίνδυνος πτώσης από μεγάλα ύψη, η επαφή με αιχμηρά αντικείμενα ή βαριά μηχανήματα, αλλεργίες, καρκίνος, βλάβη της αναπαραγωγικής ικανότητας. Παρακάτω θα βρείτε μερικά από τα πιο επικίνυνα επαγγέλματα του κόσμου.

10. Στρατιώτης

Δε χρειάζεται να πει κανείς πολλά για αυτό. Ένας στρατιώτης είναι πάντα σε κίνδυνο, ειδικά εάν βρίσκεται σε πόλεμο.

9. Ψαράς

Το επάγγελμα ενός ψαρά είναι εξαιτερικά δύσκολο και επίπονο καθώς από αυτό εξαρτάται η επιβίωση μίας ολόκληρης οικογένειας. Πολλές φορές οι ψαράδες μπορεί να πάθουν υποθερμία, ειδικά αν βουτούν σε πολύ μεγάλα βάθη.

7. Κτηνοτρόφος

Το ρίσκο της δουλειάς ενός κτηνοτρόφου είναι αρκετά μεγάλο. Εκτός από το ότι πρέπει να φροντίζουν τα ζώα τους όλο τον χρόνο, πολλές φορές κινδυνεύουν από το να τους επιτεθεί κάποιο άλογο ή αγελάδα.

6. Ανθρακωρύχος

Η δουλειά ενός ανθρακωρύχου εκτός από εξαιρετικά δύσκολη είναι και επικίνδυνη. Στην ουσία βρίσκονται θαμμένοι πολλά μέτρα κάτω από τη γη και μία λάθος κίνηση μπορεί να τους στοιχίσει τη ζωή.

5. Ηλεκτρολόγοι καλωδίων ρεύματος υψηλής τάσης

Η δουλειά ενός ηλεκτρολόγου που δουλεύει στο έδαφος είναι σαφώς ένα αρκετά δύσκολο και επικίνδυνο επάγγελμα. Φανταστείτε να είστε ηλεκτρολόγος σε κολώνες ρεύματος υψηλής τάσης και να πρέπει να ανεβαίνετε ψηλά για να κάνετε τη δουλειά σας. Ο κίνδυνος φυσικά αυξάνεται πολύ.

4. Πυροσβέστης

Σε πολλές χώρες οι πυροσβέστες δεν καλούνται μόνο σε κάποια περίπτωση πυρκαγιάς, αλλά και σε άλλες περιπτώσεις που είναι επικίνδυνες για τη ζωή του ανθρώπου. Η ζωή τους βρίσκεται πάντα σε κίνδυνο, ειδικά σε περιπώσεις σοβαρής πυρκαγιάς.

3. Αστυνομικός

Η ζωή των αστυνομικών βρίσκεται πάντα σε κίνδυνο από τους εγκληματίες που προσπαθούν να συλλάβουν.

2. Τροχονόμοι

Οι τροχονόμοι πολύ συχνά χρειάζεται να επέμβουν ώστε να αποσυμφορήσουν την κίνηση και να αποτρέψουν πιθανά ατυχήματα. Ο κίνδυνος του επαγγέλματος; Να χτυπηθούν από κάποιο όχημα ή μηχανή και να τραυματιστούν πολύ σοβαρά.

1. Κατασκευαστής στέγης

Πρόκειται για ένα από τα πιο δύσκολα επαγγέλματα, λόγω κινδύνου πτώσης από τη σκεπή. Παράλληλα, η εργασία κάτω από ακραίες καιρικές συνθήκες όπως υπερβολή ζέστη, μπορεί να προκαλέσει ανεβασμένη πίεση ή καρδιακή προσβολή.

fortunegreece.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here