«Αν είσαι αρκετά τυχερός για να έχεις ζήσει στο Παρίσι όταν ήσουν νέος, τότε όπου και να πας την υπόλοιπη ζωή σου, μένει πάντα μαζί σου, γιατί το Παρίσι είναι μια κινητή γιορτή»: με εισιτήριο αυτή τη φράση του Ερνεστ Χέμινγουεϊ κάνουμε ένα ταξίδι στους δρόμους του Παρισιού και σηκώνουμε το βλέμμα μας ψηλά.

Στα μικρά μπαλκόνια σπιτιών που κάτι έχουν να μας πουν.

Μέσα από αυτό το άρθρο, θέλουμε να σας αποδείξουμε ότι η σκέψη και η φαντασία μπορεί να μηδενίσει τις αποστάσεις που μας χωρίζουν με πόλεις του κόσμου. Πόλεις άλλης αισθητικής και νοοτροπίας.

Ισως να έχετε συναντήσει κι εσείς στις διαδικτυακές σας αναζητήσεις, σε Pinterest και Instagram, φωτογραφίες από parisian βεράντες με λουλούδια, μικρά vintage τραπέζια και γευστικούς πειρασμούς που δημιουργούν μια εικόνα ονείρου.

Δεν είναι καθόλου δύσκολο να δημιουργήσετε κι εσείς ένα τέτοιο σκηνικό.

Εμείς «αποκωδικοποιήσαμε» τους διακοσμητικούς, άτυπους κανόνες που ακολουθούν οι Γαλλίδες στη διακόσμηση των μπαλκονιών στα μικρά διαμερίσματά τους.

Τρεις απλοί τρόποι θα μεταμορφώσουν την βεράντα σας όσα κι αν είναι τα τετραγωνικά της…

1) Ένα μικρό τραπέζι και δύο καρέκλες με μίνιμαλ αισθητική:

Σε προηγούμενο άρθρο, σας είχαμε προτείνει ένα πολύ οικονομικό σετ επίπλων που αγγίζει κατά πολύ την design αισθητική που συναντάμε στα μπαλκόνια του Παρισιού. 

Δείτε το εδώ

2) Ενα βάζο με λουλούδια πάνω στο τραπέζι: Πριν από λίγες ημέρες, σας είχαμε ξεναγήσει στα διαμερίσματα των Γαλλίδων: ένα από τα διακοσμητικά items που συναντάμε συνεχώς στους προσωπικούς τους χώρους είναι βάζα με φρέσκα λουλούδια. Αυτή η διακοσμητική ιδέα κυριαρχεί και στα μπαλκόνια τους.

ή λουλούδια παντού: Κάντε το μπαλκόνι σας έναν μικρό κήπο όσα κι αν είναι τα τετραγωνικά του. 

3) Μικρές πολυτέλειες πάνω στο τραπέζι: Το πρωινό σας γεύμα ή ο απογευματινός καφές αποκτούν άλλη διάσταση σε έναν χώρο διακοσμημένο με parisian vibes! Η καθημερινότητά σας θα πάρει άλλη γεύση. 

bovary.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here