Έλα να το συζητήσουμε!

Ενα θέμα ΚΟΛΑΦΟΣ στο σημερινό επεισόδιο φίλες και φίλοι, για το οποίο έχουν γίνει συζητήσεις επί συζητήσεων και διαφωνίες άνευ προηγουμένου!

Λυπάμαι που πολλοί θα διαφωνήσουν με όσα ετοιμάζομαι να γράψω, αλλά πιστεύω πως θα μπουν έστω σε κάποιες σκέψεις.

Όχι λοιπόν, φιλία μεταξύ ενός άνδρα και μίας γυναίκας δεν μπορεί να υπάρξει. Κι αν υπάρξει, αυτή μπορεί να είναι μόνο υπό συνθήκες.

Και ο λόγος είναι πολύ απλός. Οι βιολογικές ορμές ενός ανθρώπου βγαίνουν μπροστά από τις κοινωνικές του ανάγκες. Το ερωτικό ένστικτο μπορεί να ξεπεράσει τη διάθεση κάποιου για φιλία. Γιατί είναι έτσι προγραμματισμένος ο εγκέφαλος μας, οπότε όποιος έχει παράπονα, ας πάει να ζητήσει τα ρέστα σε όποιον λογίζει ως δημιουργό του.

Βέβαια πιστεύω, ότι για ένα διάστημα μπορούν άνδρες και γυναίκες να αναπτύξουν μια φιλική σχέση. Όμως -ότι και να λένε παραέξω- δεν πιστεύω ούτε για μια στιγμή πως κάποιος έστω από τους δύο (αν όχι και οι δύο) δε σκέφτηκε πως θα ήταν αν ο φίλος του γινόταν σύντροφός του. Κι εδώ μπαίνει το θέμα της «υπό συνθήκες φιλίας».

Μπορεί να γνώρισες τον άλλο ως σχέση του κολλητού σου, ή φίλη της συντρόφου σου, μπορεί να μην σου αρέσει (αυτό δε σημαίνει ότι δεν αρέσεις κι εσύ σ’ αυτόν), μπορεί να τον συναντάς πάντα στα πλαίσια μεγαλύτερης παρέας και τόσα άλλα.

https://www.neolaia.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here