Αυτό που διακρίνω όλα αυτά τα χρόνια από την ενασχόλησή μου με τις γυναίκες του σήμερα είναι ότι ο Αισθησιασμός είναι μια λέξη ξεχασμένη, παρατημένη, ευρέως παρεξηγημένη.

Αν πατήσεις τη λέξη αισθησιασμός στο βικιλεξικό θα βρεις ότι είναι «η ικανότητα ενός προσώπου, έργου τέχνης ή κατάστασης να διεγείρει τις αισθήσεις και την ερωτική διάθεση».

Πράγματι, θα συμφωνήσεις μαζί μου πως ο Αισθησιασμός είναι μια λέξη που μπορεί να ενισχύσει τον έρωτα, τη θηλυκότητα, τον ερωτισμό, το σεξ… Ωστόσο, παρά τη χρησιμότητά του, παρά το μεγαλείο του, παρά το αλατοπίπερό του, ο Αισθησιασμός έχει συνδεθεί αποκλειστικά με τη σεξουαλικότητα και παραπέμπει πάντα σε κάτι sexy. Και σχεδόν πάντα σε κάτι γυναικείο, θηλυκό. Και κάποιες από εμάς μάς κάνει να νιώθουμε άβολα. Κάποιες άλλες μάς ξεσηκώνει. Κάποιες πάλι ανάμεσά μας αδιαφορούν για μεγάλα χρονικά διαστήματα και κάποιες φευγαλέες στιγμές τον θυμούνται και μπερδεύονται.

Και εκεί κάπου ξεκινούν οι παρεξηγήσεις.

Feminine Boudoir ΑΙσθησιασμός4

Γιατί, ο αισθησιασμός πέρα των παραπάνω, έχει τη δύναμη, το πάθος και τον τρόπο να ενισχύσει και τη ζωή, να την κάνει πραγματικά οργασμική.
Το ίδιο και τη χαρά.
Και κάθε συναίσθημα θετικό.

Προσωπικά πιστεύω ότι η ουσία του αισθησιασμού είναι πολύ πιο βαθιά και μπορεί να έχει ευρεία αξιοποίηση στην καθημερινότητά μας, ταυτόχρονα ή και ανεξάρτητα από τη σεξουαλικότητα. Και ανεξάρτητα από φάσεις ζωής, ηλικίες, συνθήκες.

Έλα μαζί μου μία βόλτα στις έννοιες για να σου δείξω πώς μπορείς να αντιληφθείς διαφορετικά τον αισθησιασμό:

Ο αισθησιασμός μπορεί να είναι σύνδεση. Σύνδεση με το περιβάλλον σου, σύνδεση με το σώμα σου και τους ρυθμούς σου, σύνδεση με ό,τι νιώθεις/θεωρείς ότι σου κάνει καλό.
Ο αισθησιασμός είναι η ενστικτώδης αρχέγονη απόλαυση οποιουδήποτε πράγματος. Όταν δεσμεύεσαι με τον εαυτό σου να βιώσεις το περιβάλλον σου με αισθησιασμό, μπορείς και αφουγκράζεσαι έντονα τις αισθήσεις σου. Ο χρόνος επιβραδύνει, μειώνονται οι αναστολές και οι ενοχές, η ευχαρίστηση διευρύνει το σώμα σου. Και το πνεύμα σου. Και την θηλυκή σου ψυχή.
Ο αισθησιασμός είναι η ζωντάνια της κάθε στιγμής. Είναι μια πρόσκληση για να ανοίξεις σε ένα ευρύτερο επίπεδο, για να συντονιστείς με την κάθε εμπειρία, για να είσαι ενεργά παρούσα.
Ο αισθησιασμός ζει (και μπορεί να ζει) σε κάθε γουλιά που πίνεις και κάθε γεύση στην άκρη της γλώσσας σου, σε κάθε ανάσα που σε ανακουφίζει και σε κρατά ζωντανή, σε κάθε πετάρισμα των ματιών και σε κάθε άγγιγμα… Ο αισθησιασμός έχει τη δυνατότητα να κάνει τη ζωή χυμώδη, ουσιαστική, γεμάτη απολαυστικά ερεθίσματα.
Χωρίς τον αισθησιασμό στην καθημερινότητα, η ζωή μοιάζει βαρετή, μηχανική, δίχως συναίσθημα. Είναι σαν να περπατάς μηχανικά αντί να χορεύεις ανάλαφρη και αφημένη. Και μπορείς να χορεύεις ανάλαφρη και αφημένη ό,τι τύπος γυναίκας κι αν είσαι.

Feminine Boudoir ΑΙσθησιασμός

Προσωπικά πιστεύω ακράδαντα ότι ο αισθησιασμός δεν χρειάζεται να διδαχθεί.

Μπορείς ανά πάσα στιγμή να αποφασίσεις να είσαι και να ζεις αισθησιακά- τον έχουμε όλες μέσα μας.

Το μόνο που προϋποθέτει είναι να ανοιχθείς στη φυσική σου δυνατότητα και ικανότητα να νιώσεις, να αισθανθείς και να ανοιχθείς σε αυτόν.

Όταν ανοιχθείς, θα ανακαλύψεις ότι είναι εύκολα προσβάσιμος.

Πάμε μια βόλτα στον αισθησιασμό της δικής σου ζωής να τον εντοπίσουμε:

Εσύ τί βρίσκεις αισθησιακό;
ღ Τί βρίσκεις αισθησιακό επάνω σου;

ღ Τί βρίσκεις αισθησιακό στα ρούχα σου, στις καθημερινές στυλιστικές σου επιλογές, στον χώρο ή στους χώρους όπου κινείσαι, στα πράγματά σου;

ღ Τί βρίσκεις αισθησιακό σε άλλους ανθρώπους;

ღ Ποιά συνήθειά σου είναι για σένα τόσο απολαυστική ώστε να αγγίζει τον αισθησιασμό;

ღ Ποιά απελευθερωμένη σκέψη κάνεις τώρα διαβάζοντας αυτές τις γραμμές επιτρέποντάς σου να εστιάσεις σε κάτι αισθησιακό;

ღ Αν σου έλεγα ότι κάθε γυναίκα έχει 100 πολύ βασικά ερεθίσματα που θεωρεί αισθησιακά, ποιά θα ήταν αυτά για εσένα σήμερα; (Μπορείς να συγκεντρώσεις τα δικά σου 100 πιο αισθησιακά πράγματα, στοιχεία, ανθρώπους, στιγμές, αισθήσεις, έννοιες, χρώματα, τραγούδια, μέρη, να προσθέσεις ό,τι μα ό,τι σε γεμίζει αισθησιασμό σήμερα)

Πιστεύω ότι ο αισθησιασμός είναι επιλογή της κάθε Γυναίκας να τον βιώσει και να βιώσει τη ζωή της μέσα από αυτόν.
Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να δώσεις στον εαυτό σου την άδεια να παίξει μαζί του, να τον βιώσει σε κάθε επιλογή και ως επιλογή.

Αν δυσκολεύεσαι, σου επιβεβαιώνω ότι είναι λογικό. Βλέπεις, δεν είμαστε πια (!) προγραμματισμένες να εστιάζουμε στον αισθησιασμό. Έχουμε (και μας έχουν) συνηθίσει να εστιάζουμε σε άλλα: στην απόδοση, στο αποτέλεσμα, στη σκέψη. Δώσε χρόνο στον εαυτό σου να εισέλθει στον αισθησιασμό και στο να βιώνει τη ζωή αισθησιακά.

Αν θέλεις, αν το νιώθεις και όποτε δυσκολεύεσαι κράτα αυτές τις 10 μικρές σημειώσεις αναφοράς:

FEMININE BOUDOIR ΑΙΣΘΗΣΙΑΣΜΟΣ

Να είσαι σίγουρη πως όταν εσύ αρχίσεις να βιώνεις τον αισθησιακό σου εαυτό και την αισθησιακή σου ζωή θα έρχονται όλο και περισσότερες ευκαιρίες, άνθρωποι και συνθήκες για να απολαμβάνεις πολύ περισσότερο.

Προσωπικά εύχομαι όλη σου η ζωή να ζητωκραυγάζει αισθησιασμό.

feminineboudoir.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here