Η παρέα είναι προαιρετική, η ατμόσφαιρα εγγυημένη.

Yπάρχουν κάποιες στιγμές που θέλεις να βγεις από το σπίτι αλλά δεν βρίσκεις παρέα – ή δεν αναζητάς παρέα, μόνο τη χαρά της εξόδου, της βόλτας, της εξερεύνησης. Ή που είσαι με έναν-δύο αγαπημένους φίλους και ψάχνετε μια ήσυχη γωνιά της πόλης χωρίς πολυκοσμία και δυνατή μουσική. Η απάντηση και στις δυο περιπτώσεις είναι τα book cafe, τα βιβλιοφιλικά καφέ που ανοίγουν το ένα μετά το άλλο στο κέντρο και στα προάστια, το ένα ομορφότερο από το άλλο. Επιλέξαμε πέντε από τα αγαπημένα μας, που αρκεί μία επίσκεψη για να γίνουν στέκια.

  • Little Tree Books & Coffee

Μικρό αλλά με προσωπικότητα, αυτό το καφέ-βιβλιοπωλείο βρίσκεται δίπλα σε έναν από τους ομορφότερους δρόμους, τη Διονυσίου Αεροπαγίτου, και είναι από τα πιο ατμοσφαιρικά της Αθήνας. Η φιλοσοφία του συνοψίζεται στο ρητό του Τζ. Ντ. Σάλιντζερ: «Θα διαβάσω τα βιβλία μου και θα πιω καφέ και θα ακούσω μουσική και θα κλειδαμπαρώσω την πόρτα», εμπνέοντάς μας να διαλέξουμε την πιο ζεστή γωνιά και να βυθιστούμε στις σελίδες ενός αναγνώσματος. Άλλοτε, ωστόσο, γίνεται πιο εξωστρεφές, φιλοξενώντας παρουσιάσεις βιβλίων και άλλες πολιτιστικές εκδηλώσεις όπου δίνουν ραντεβού οι βιβλιόφιλοι της πόλης. Καβαλλότι 2, Μακρυγιάννη, τηλ. 210 9243762.

Το καφέ-βιβλιοπωλείο Little Tree Books & Coffee βρίσκεται δίπλα σε έναν από τους ομορφότερους δρόμους, τη Διονυσίου Αεροπαγίτου, και είναι από τα πιο ατμοσφαιρικά της Αθήνας.
  • Poems n’ Crimes Art Bar

Πρόκειται ουσιαστικά για τον πολυχώρο των εκδόσεων Γαβριηλίδη που όπως και οι ίδιες οι εκδόσεις, αγαπά ιδιαίτερα τα ποιήματα και τα αστυνομικά βιβλία. Ένα «μυστικό» και ταυτόχρονα πανέμορφο στέκι στο κέντρο της Αθήνας με εξωτερικό χώρο-έκπληξη, που θα μπορούσε άνετα να γίνει σκηνικό μιας νουάρ ιστορίας. Σε αυτό το κτίριο του 1850 η ατμόσφαιρα του χτες συναντά τη ζωντάνια του σήμερα, ιδιαίτερα όταν το καφέ-μπαρ φιλοξενεί εκθέσεις, συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις και άλλα καλλιτεχνικά δρώμενα. Αγίας Ειρήνης 17, Αθήνα, 210 3228839.

Poems n’ Crimes Art Bar: Πρόκειται ουσιαστικά για τον πολυχώρο των εκδόσεων Γαβριηλίδη που όπως και οι ίδιες οι εκδόσεις, αγαπά ιδιαίτερα τα ποιήματα και τα αστυνομικά βιβλία.
  • Free Thinking Zone

Το πρώτο ακτιβιστικό βιβλιοπωλείο στην Ελλάδα, όπως αυτοπροσδιορίζεται, είναι επίσης ένας χώρος σε άμεση αλληλεπίδραση με τη ζωή στην πόλη, καθώς φιλοξενεί συζητήσεις και άλλες εκδηλώσεις με έμφαση σε θέματα όπως η ισότητα, το προσφυγικό, η ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα. Μεταξύ άλλων, έχει συμμετάσχει στην Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου, στην Ημέρα Ποίησης του Δήμου Αθηναίων και στον Περίπατο Βιβλίου. Σε καθημερινή βάση μπορούμε να το επισκεφτούμε για να απολαύσουμε έναν καφέ και να αγοράσουμε βιβλία με την πολύτιμη και ενημερωμένη καθοδήγηση των ιδιοκτητών. Σκουφά 64, Κολωνάκι, τηλ. 210 3617461.

Το Free Thinking Zone, το πρώτο ακτιβιστικό βιβλιοπωλείο στην Ελλάδα, όπως αυτοπροσδιορίζεται, είναι επίσης ένας χώρος σε άμεση αλληλεπίδραση με τη ζωή στην πόλη.
  • Ρότα

Το καφέ του Πολυχώρου Άγκυρα βρίσκεται σε ένα υπέροχο νεοκλασικό και σε ταξιδεύει πίσω στον χρόνο. Κάποια βράδια φιλοξενεί live μουσική, ενώ από νωρίς το πρωί γεμίζει όχι μόνο με βιβλιόφιλους αλλά και με οικογένειες που έρχονται για τις παιδικές εκδηλώσεις που διοργανώνουν οι εκδόσεις, με μακροχρόνια παράδοση στο παιδικό βιβλίο. Ενδιαφέρον παρουσιάζει και το μενού, όπου διάφορες γεύσεις διεκδικούν ένα πέρασμα από τον ουρανίσκο μας, από τον καφέ στη χόβολη και τις φρεσκοψημένες βάφλες μέχρι παραδοσιακές πίτες. Σόλωνος 124, Αθήνα, τηλ. 210 3837667.

Το καφέ Ρότα του Πολυχώρου Άγκυρα βρίσκεται σε ένα υπέροχο νεοκλασικό και σε ταξιδεύει πίσω στον χρόνο.
  • Πολυχώρος Μεταίχμιο

Το κτίριο των εκδόσεων στην Ιπποκράτους διαθέτει πολύ περισσότερα από ένα βιβλιοπωλείο (όπου, παρεμπιπτόντως, μπορούμε να βρούμε παλαιότερα βιβλία του Μεταίχμιου σε απίστευτες προσφορές). Έχει χώρους εκδηλώσεων που φιλοξενούν παρουσιάσεις βιβλίων, σεμινάρια αλλά και παιδικά προγράμματα και ένα καφέ σε καταπράσινο αίθριο-έκπληξη, όπου μπορεί κάποιος, πίνοντας τον καφέ ή το τσάι του, να σερφάρει ελεύθερα στο Ίντερνετ ή, ακόμα καλύτερα, να ξεφυλλίσει ένα βιβλίο. Το καλοκαίρι η δράση συχνά μεταφέρεται στην ταράτσα, της οποίας η θέα είναι μια από τις ομορφότερες στο λεκανοπέδιο. Ιπποκράτους 118, Αθήνα, τηλ. 211 3003580.

Ο Πολυχώρος Μεταίχμιο διαθέτει ένα καφέ σε καταπράσινο αίθριο-έκπληξη, όπου μπορεί κάποιος, πίνοντας τον καφέ ή το τσάι του, να σερφάρει ελεύθερα στο Ίντερνετ ή, ακόμα καλύτερα, να ξεφυλλίσει ένα βιβλίο.


womantoc.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here