Εστιάζει στην πλούσια ιστορία αυτού του όμορφου τόπου και στην εξαίσια αρχιτεκτονική.

Mε ένα εκτενές ρεπορτάζ η βρετανική Daily Mail εκθιάζει το κυκλαδίτικο νησί της Σύρου και τις ομορφιές του, παροτρύνοντας τους Βρετανούς πολίτες να το προτιμήσουν αν αποφασίσουν να ταξιδέψουν μέχρι την Ελλάδα αυτό το καλοκαίρι. 

Η χώρα μας βρίσκεται πρώτη στη λίστα με τους πιο ασφαλείς και όμορφους προορισμούς για το καλοκαίρι του 2020 καθώς συνδυάζει την αποτελεσματική αντιμετώπιση απέναντι στον κορονοϊό με τα εκπληκτικά νερά του Αιγαίου και του Ιουνιου, κάτι που μάλλον σημαίνει πως και φέτος αρκετοί πολίτοι του κόσμου θα επιλέξουν την Ελλάδα για τις διακοπές του.

Εστιάζοντας στη φοβερή αρχιτεκτονική της Ερμούπολης, της πρωτεύουσας της Σύρου, η Daily Mail, κάνει λόγο για ένα εξαίσιο νησί που θυμίζει «μικρή Ιταλία», ενώ χαρακτηρίζει την Ερμούπολη «την συγκλονιστικότερη πόλη ολόκληρης της Ελλάδας».

«Κανένας λαβύρινθος από σοκάκια, ασβεστωμένα σπίτια ή τα χαρακτηριστικά ψαροκάικα στο λιμάνι. Αντιθέτως, αυτό που συναντά κανείς εδώ είναι μια πολυσύχναστη πόλη με μεγάλες πλατείες, υπέροχες εκκλησίες και αρχοντικά σε παστέλ αποχρώσεις, που μοιάζουν περισσότερο… ιταλικά, παρά ελληνικά», αναφέρει ο John Malathronas για την Ερμούπολη.

Ο συντάκτης αναφέρεται και στην ιστορία της πόλης, η ίδρυση της οποίας χρονολογείται το 1820 από πρόσφυγες της Χίου, των Ψαρών, της Κάσου και της Κρήτης κατά την διάρκεια του πολέμου, καθώς και στο γεγονός ότι στο ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου βρίσκεται η εικόνα της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, ένα από τα πρώτα έργα που φιλοτέχνησε ο Δομίνικος Θεοτοκόπουλος μεταξύ 1562-64 σε ηλικία 19-22 ετών. Μια ανακάλυψη, που όπως περιγράφεται στο άρθρο, οφείλειται στον αρχαιολόγο Γεώργιο Μαστορόπουλο.

Η κεντρική πλατεία Μιαούλη, όπου δεσπόζει το επιβλητικό Δημαρχείο με την μνημειώδη σκάλα, το Δημοτικό Θέατρο Απόλλων που είναι χτισμένο σε ίδιο στυλ με εκείνο του Teatro San Carlo στη Νάπολη, αλλά και η εκκλησία του Αγίου Νικολάου, στα όσα εντυπωσιάζουν τον συντάκτη του άρθρου στην Ερμούπολη.

https://www.womantoc.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here