Η περίοδος των σκύλων είναι ένα πολύ σημαντικό ζήτημα και απασχολεί πολλούς ανθρώπους, ειδικά όσοι δεν έχουν μεγάλη εμπειρία.

Σύμφωνα με τους κτηνίατρους, η στείρωση προλαμβάνει από σοβαρά, έως και θανατηφόρα, προβλήματα υγείας και αποτρέπει ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες. Μάλιστα, έχει παρατηρηθεί ότι σκυλάκια που δεν είναι στειρωμένα εμφανίζουν αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά, όπως ότι «το σκάνε» από το σπίτι.

Αν έχετε υιοθετήσει πρόσφατα ένα κουταβάκι ή είστε νέος στην απόκτηση κατοικιδίου, ο παρακάτω οδηγός θα σας λύσει τα χέρια και θα σας προσφέρει χρήσιμες πληροφορίες.

Περίοδος των σκύλων και κάθε πότε εμφανίζεται;

Κάτι που πολλοί από εμάς αγνοούμε είναι ότι όλα τα θηλαστικά έχουν περίοδο, η οποία έχει κοινά χαρακτηριστικά με αυτή των ανθρώπων. Ωστόσο, όσον αφορά στα θηλυκά σκυλάκια, η περίοδος έχει ορισμένες βασικές διαφορές.

Αρχικά, η περίοδος στα σκυλιά εμφανίζεται πρώτη φορά στην εφηβική ηλικία, δηλαδή γύρω στους έξι μήνες ζωής. Σε κάποια σκυλιά ο πρώτος κύκλος περιόδου είναι ακανόνιστος, αλλά μέσα στα επόμενα δύο χρόνια σταθεροποιείται.

Η περίοδος τους έρχεται δύο φορές τον χρόνο και διαρκεί περίπου τρεις με τέσσερις εβδομάδες. Ωστόσο, το κάθε σκυλάκι είναι διαφορετικό, με αποτέλεσμα η διάρκεια περιόδου, η ποσότητα εκκρίσεων και οι ορμονικές αλλαγές να διαφέρουν.

Τα σημάδια της περιόδου.

Υπάρχουν πολλά σημάδια που προμηνύουν τον ερχομό της περιόδου μιας σκυλίτσας. Μάλιστα, αν έχετε και ένα αρσενικό σκυλάκι στην οικογένεια μπορεί να παρατηρήσετε ότι αρνείται το φαγητό και το νερό του, καθώς είναι προσηλωμένο στο ζευγάρωμα με το θηλυκό σκυλάκι.

Τα σημάδια είναι τα εξής:

 Συχνή ούρηση
 Διαφορετικό σήκωμα του πίσω ποδιού κατά την ούρηση ή όταν βλέπει κάποιο αρσενικό σκυλάκι
 Επιδεικνύουν τρυφερή συμπεριφορά και αναζητούν διαρκώς χάδια
 Γίνονται τεμπέλες ή διεγερμένες
 Είτε διαχειρίζονται σωστά τη περίοδο τους είτε δεν ξέρουν πως να αντιδράσουν
 Τρέχουν μακριά και αποφεύγουν τα αρσενικά

Η συμπεριφορά των σκύλων κατά τον ερχομό της περιόδου.

Η περίοδος των σκύλων διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην υγεία τους και επηρεάζει τόσο τα θηλυκά σκυλάκια, όσο και τα αρσενικά.

Τα αρσενικά σκυλάκια μπορούν να εντοπίσουν μέσω της όσφρησης πότε ένα θηλυκό έχει περίοδο. Από αυτή τη στιγμή τίποτα δεν μπορεί να τους σταθεί εμπόδιο από το να πλησιάσουν το θηλυκό.

Σύμφωνα με επιβεβαιωμένα περιστατικά και τη γνώμη των κτηνίατρων, ορισμένα θηλυκά σκυλάκια έχουν τάσεις φυγής, όταν έχουν περίοδο.

Αυτό που μπορείτε να κάνετε, προκειμένου να βεβαιωθείτε ότι τα κατοικίδια σας είναι ασφαλή, είναι να τοποθετήσετε μια συσκευή ανίχνευσης. Με αυτό το τρόπο έχετε πάντα το νου σας, αν το θηλυκό σκυλάκι αποπειραθεί να «το σκάσει» από το σπίτι σας.

https://www.govastileto.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here