Ο μοναδικός τρόπος για να κάνεις το καλύτερο καϊμάκι στον ελληνικό σου.

Δεν υπάρχει καλύτερο πράγμα από έναν καλό καφέ. Σε ξυπνάει, σου φτιάχνει τη διάθεση, σε κάνει πιο έξυπνο, μπορείς να δουλέψεις πιο πολύ και είναι μία απόλαυση για τον ουρανίσκο.

Έχετε λαχταρίσει να ξυπνήσετε το πρωί και να απολαύσετε έναν ελληνικό καφέ καϊμακλίδικο; Εδώ θα βρείτε τον τρόπο για το σωστό βράσιμο και τα κόλπα που χρειάζονται για να ικανοποιήσετε όλες σας τις αισθήσεις πίνοντας ένα φλιτζάνι αξέχαστου ελληνικού καφέ. Καταρχήν να τονίσουμε ότι το καϊμάκι του ελληνικού θέλει σιγανή φωτιά και καλό ανακάτεμα μόνο από τη μία μεριά.

Υπάρχουν όμως κι άλλα μυστικά που είναι σημαντικά για το καλό καϊμάκι.

Το πότε θα τον βγάλετε από την φωτιά έχει επίσης μεγάλη σημασία.Λίγο πριν αρχίζει να φουσκώνει στα πλάγια, τον απομακρύνετε για ελάχιστα δευτερόλεπτα από τη φωτιά και μετά τον ξαναβάζετε

Το ίδιο επαναλαμβάνετε για τρεις φορές ακόμη. Την τέταρτη κι αφού το αφήσετε να φουσκώσει, τον απομακρύνετε οριστικά.

Το καϊμάκι είναι το λάδι του καφέ του οποίο εγκλωβίζει αλλά και συσπειρώνεται γύρω από μικρο-σωματίδια, οπότε λίγα πράγματα μπορείτε να κάνετε αν δεν περιέχεται αρκετό λάδι στο αρχικό χαρμάνι.

H ζάχαρη μοιάζει να βοηθάει στην απελευθέρωση του λαδιού από τους κόκκους, επομένως και ο σκέτος βγάζει δυσκολότερα το καϊμάκι του.

https://www.ratpack.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here