Δεν θα πετάξετε ξανά τα χρησιμοποιημένα σακουλάκια από το τσάι σας!

Έχετε ταλέντο στην κηπουρική και σα αρέσει να περνάτε τα απογεύματα σας δουλεύοντας στον κήπο σας; Τότε αυτή είναι η ιδανική συμβουλή για σας. Συνήθως πετάμε τα χρησιμοποιημένα σακουλάκια από το τσάι αμέσως μετά την χρήση τους. Αυτό είναι μεγάλη σπατάλη επειδή υπάρχουν πολλοί λόγοι που ένα σακουλάκι από τσάι μπορεί να κάνει την διαφορά στον κήπο σας!

Ένα χρησιμοποιημένο σακουλάκι από τσάι μπορεί να κάνει θαύματα στον κήπο σας.

Κήπος

Δεν είναι εύκολο να καλλιεργήσετε διάφορα φυντάνια. Ο λόγος είναι ότι τα περισσότερα φυντάνια ποτέ δεν αναπτύσσονται παρά την αγάπη και την φροντίδα που τους δείχνετε. Ευτυχώς, βρήκαμε έναν εύκολο τρόπο για να κάνετε το κήπο σας ένα πραγματικό παράδεισο για τα φυτά σας. Το μόνο που χρειάζεστε είναι να θάψετε ένα χρησιμοποιημένο σακουλάκι από τσάι στο έδαφος.

Επιπλέον θρεπτικά συστατικά

Προσθέτοντας ένα σακουλάκι από τσάι στον κήπο σας, του δίνεται επιπλέον θρεπτικά συστατικά. Τα φύλλα τσαγιού περιέχουν τανίνη και θρεπτικά συστατικά που δρουν σαν φυσικό λίπασμα για την γη. Η τσάντα από την άλλη πλευρά είναι φτιαγμένη από ίνες από τον μίσχο του φυτού αμπάκα, το οποίο είναι ένα είδος μπανάνας. Το τσάι θα διαλυθεί εύκολα στην γη και θα δημιουργήσει ένα υγιές περιβάλλον για τα λουλούδια και τα φυτά έτσι ώστε να αναπτυχθούν.

Παράσιτα

Το σακουλάκι από τσάι κρατάει μακριά επίσης τα παράσιτα. Τα χρησιμοποιημένα σακουλάκι από τσάι αλλά και οι κόκκοι καφέ απομακρύνουν τα παράσιτα από τα λουλούδια και τα φυτά σας. Η μυρωδιά διώχνει μακριά όλα τα ζωύφια που θα ήθελαν να φάνε τα πολύτιμα φυτά σας.

Επιταχύνει την αποσύνθεση

Είναι πολύ έξυπνη ιδέα επίσης να προσθέσετε ένα σακουλάκι από τσάι στο λίπασμα σας. Τα οξέα από το τσάι θα επιταχύνουν την διαδικασία της αποσύνθεσης του λιπάσματος σας. Αυτό σημαίνει ότι θα είστε σε θέση να χρησιμοποιήσετε το λίπασμα στον κήπο σας γρηγορότερα από ότι συνήθως. Αυτό θα κάνει εσάς και τον κήπο σας χαρούμενους!

Κρατάει το νερό

Θάψτε ένα χρησιμοποιημένο σακουλάκι κοντά στις ρίζες των λουλουδιών ή των φυτών σας. Κάνοντας αυτό θα βοηθήσετε τα φυτά και τα λουλούδια σας να κρατήσουν περισσότερο νερό μέσα στην γη. Με αυτό τον τρόπο θα βεβαιωθείτε ότι θα παραμείνουν πιο υγιή!

Χόρτα

Αυτό είναι κάτι που δεν θέλετε στον κήπο σας: τα χόρτα. Ευτυχώς, τα σακουλάκια από τσάι είναι η ιδανική λύση και για αυτό αφού απομακρύνουν τα χόρτα. Θάβοντας ένα χρησιμοποιημένο σακουλάκι από τσάι στην γη, θα δυσκολέψετε πολύ την ανάπτυξη χόρτων γύρω από τα υγιή λουλούδια και φυτά σας.

Κάντε τα φυντάνια να μεγαλώσουν

Η διαδικασία ανάπτυξης των μικρών φυντανιών μπορεί να γίνει πολύ ευκολότερη αν χρησιμοποιήσετε ένα σακουλάκι από τσάι. Το μόνο που χρειάζεστε είναι χρησιμοποιημένα σακουλάκι από τσάι, σπόρους, μια πλαστική γλάστρα και νερό. Φυτέψτε τα φυντάνια στην γλάστρα όπως θα κάνατε κανονικά αλλά προσθέστε τα σακουλάκια από τσάι στο χώμα. TΑυτό θα επιταχύνει σημαντικά την όλη διαδικασία! Όταν μεγαλώσουν τα φυντάνια μπορείτε να τα μεταφέρετε σε μια μεγαλύτερη γλάστρα ή να τα βάλετε κατευθείαν στον κήπο σας.

Γάτες

Μπαίνουν οι γάτες της γειτονιάς Dστον κήπο σας; Τα σακουλάκια από τσάι ή κόκκοι από καφέ μπορούν να σας βοηθήσουν να τις απομακρύνετε. Η μυρωδιά απομακρύνει τις γάτες. Ρίξτε λίγους κόκκους καφέ ή τσάι στο χώμα για να αποτρέψετε τις γάτε σαν κάνουν την ανάγκη τους στον κήπο σας. Επιπλέον συμβουλή: αυτό μπορεί να γίνει και για να κρατήσετε τις δικές σας γάτες μακριά από τα φυτά μέσα στο σπίτι σας.

Τα σκουλήκια τρώνε τα φύλλα από τσάι

Δεν ακούγεται και πολύ καλό, σκουλήκια στον κήπο σας. Παρόλα αυτά, αυτά τα ύπουλα ζωύφια είναι καλά για τον κήπο σας. Τα σκουλήκια μπορούν να φάνε εύκολα τα φύλλα από τσάι. Όταν χωνέψουν αυτά τα φύλλα και τα αποβάλλουν στην γη θα παρέχουν ακόμα περισσότερα θρεπτικά συστατικά για ένα πολύ πιο γόνιμο κήπο.

https://www.tipsandtricks.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here