Tο κόνσεπτ είναι ένα. Να αφήσουμε το πλυντήριο να κάνει όση περισσότερη από τη «βρώμικη δουλειά» γίνεται. Υπάρχουν ήδη αρκετά ρούχα και αντικείμενα που απαιτούν πλύσιμο στο χέρι. Υπάρχουν όμως και άλλα που μπορούν να μπουν στο πλυντήριο και ίσως δεν το γνώριζες μέχρι σήμερα.

Ας πούμε μερικές αλήθειες. Αν έπρεπε να τα πλύνουμε όλα στο χέρι, τότε ούτε μία φορά την εβδομάδα δεν θα μας έσωζε η επίσκεψη στα nail salons. Υπάρχουν μερικά αντικείμενα στο σπίτι σου που μπορούν να μπουν με απόλυτη ασφάλεια στο πλυντήριο. Και μιλάμε για τις δύσκολες περιπτώσεις. Οπότε πρόκειται να γλιτώσεις και χρόνο και κόπο. Σε κάθε περίπτωση σε ό,τι έχει να κάνει με πλύσιμο στο πλυντήριο, πρέπει να θυμάσαι πάντα ένα πράγμα. Να διαβάζεις τις οδηγίες του κατασκευαστή στην ετικέτα του. Κάθε αντικείμενο μπορεί να αποτελεί εξαίρεση.

Πλύνε στο πλυντήριο τα μαξιλάρια σου
Τα μαξιλάρια πρέπει να πλένονται κάθε 3 με 6 μήνες για να κρατήσεις μακριά τα βακτήρια και τις δυσάρεστες οσμές. Μην ξεχνάς να χρησιμοποιείς την ειδική θήκη κάτω από τη μαξιλαροθήκη σου, η οποία πλένεται πολύ πιο εύκολα. Από ό,τι υλικό και να είναι φτιαγμένο το μαξιλάρι σου, τα περισσότερα μπορούν να μπουν στο πλυντήριο.

Η κουρτίνα του μπάνιου; Να την πλύνεις στο πλυντήριο
Πότε ήταν η τελευταία φορά που έπλυνες την κουρτίνα του μπάνιου σου; Να θυμάσαι ότι πρέπει να πλένεται τουλάχιστον κάθε σεζόν. Για να καθαρίσει το vinyl, το νάιλον ή το βαμβάκι απαιτείται ζεστό νερό και ήπιο απορρυπαντικό. Πρόσεξε όμως να μην τη βάλεις στο στεγνωτήριο.

Τα backpacks
Είναι η πιο άνετη τσάντα και σίγουρα χρησιμοποιείς καθημερινά το backpack σου είτε στο γυμναστήριο, είτε για να μεταφέρεις καθημερινά τα πολλά πράγματά σου. Είναι του παιδιού σου; Μένει στο αυτοκίνητο τις περισσότερες μέρες; Σίγουρα χρειάζεται πολύ συχνά πλύσιμο. Διάβασε την ετικέτα πριν το πλύνεις -για να σιγουρευτείς ότι το υλικό του ενδείκνυται για το πλυντήριο- και φρόντισε να αδειάσεις τις θήκες και τις τσέπες. Κλείσε τα φερμουάρ και αφαίρεσε ό,τι μπορεί να βγει (όπως κονκάρδες, αλυσίδες και άλλα διακοσμητικά).

Τα λούτρινα παιχνίδια
Είναι οι καλύτεροι φίλοι των μικρών, αλλά δεν νομίζω πως θα είναι το ίδιο καλοί αν είναι γεμάτοι βακτήρια και βρωμιές. Τα μαλακά παιχνίδια του μωρού σου μπορούν να μπουν στο πλυντήριο, αρκεί να μην έχουν μηχανισμούς και κομμάτια από υλικά που μπορούν να χαλάσουν από το νερό και το απορρυπαντικό.

Πλύνε τον εξοπλισμό της γυμναστικής
Οτιδήποτε αποτελείται από ύφασμα μπορεί να μπει στο πλυντήριο σου. Θυμίσουν να κλείσεις τα velcro στους ιμάντες και τα φερμουάρ για να αποφύγεις τα δυνατά χτυπήματα και χρησιμοποίησε έναν κύκλο πλύσης σε χαμηλή θερμοκρασία.

Τα πατάκια
Δεν είναι εύκολο να πλυθούν στο χέρι, αλλά θέλουν πλύσιμο αρκετά συχνά -είτε μιλάμε για το πατάκι της εισόδου, είτε για εκείνο του μπάνιου. Η λύση; Το πλυντήριο. Τα προστατευτικά χαλάκια σίγουρα έχουν διαφορετικές προδιαγραφές καθαρισμού ανάλογα με το υλικό τους, αλλά γενικά μπορείς να τα πλένεις στο πλυντήριο σε εβδομαδιαία βάση.

Το κρεβάτι του κατοικίδιου
Μπορείς να πλύνεις στο πλυντήριο τόσο την επένδυση υφάσματος όσο και το μαξιλάρι. Είναι καλύτερο να τα πλύνεις ξεχωριστά από τα υπόλοιπα ρούχα σου -για να αποφύγεις την μεταφορά τις τρίχας στα υπόλοιπα υφάσματα. Σε κάθε περίπτωση τίναξέ το πριν το βάλεις στον κάδο του πλυντηρίου σου.

https://www.ladylike.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here