Οι περισσότεροι γονείς δίνουν την άδειά τους για να συμμετέχουν τα παιδιά τους στο καθημερινό «τελετουργικό» του νηπιαγωγείου
Παιδιά σε ένα νηπιαγωγείο στη Σιβηρία μένουν με τα εσώρουχά τους και ρίχνουν πάνω τους κουβάδες με παγωμένο νερό, σε ένα παράξενο καθημερινό «τελετουργικό» που πιστεύεται ότι προωθεί τη σωματική και ψυχική υγεία των παιδιών.

Σύμφωνα με την Daily Mail, που δημοσιεύει μάλιστα και βίντεο το οποίο δείχνει παιδάκια πέντε και έξι ετών να περνάνε αυτή τη δοκιμασία, η εν λόγω πρακτική εφαρμόζεται στο κρατικό νηπιαγωγείο 317 στο Κρασνογιάρσκ, γνωστό και με την ονομασία «Σιμπιριατσόκ».

Αρκετά από τα παιδιά κάνουν καθημερινά παγωμένα ντους μετά από ζεστή σάουνα, με την προϋπόθεση ότι η θερμοκρασία έξω είναι πάνω από ένα συγκεκριμένο όριο.

«Οι μικρούληδες θαλάσσιοι ίπποι ζεστάθηκαν στη σάουνα και μετά βγήκαν έξω για το παραδοσιακό παγωμένο ντους» περιγράφει τη σκηνή ένας εκπρόσωπος της τοπικής Αρχής εκπαίδευσης στο Κρασνογιάρσκ. Όπως διευκρινίζει η 45χρονη Οξάνα Καμπότκο, νηπιαγωγός και προπονήτρια κολύμβησης, αυτή η διαδικασία πραγματοποιείται καθημερινά, εκτός εάν η θερμοκρασία πέσει κάτω από τους -25 βαθμούς Κελσίου.

Οι περισσότεροι γονείς δίνουν την άδειά τους για να συμμετέχουν τα παιδιά τους στα παγωμένα ντους, σημειώνει η εκπαιδευτικός, προσθέτοντας ότι χάρη σε αυτήν την πρακτική έχουν μειωθεί οι απουσίες παιδιών λόγω ασθενείας. Τα νήπια διδάσκονται ειδικές ασκήσεις αναπνοής που τα βοηθούν να αντιμετωπίσουν την… ψυχρολουσία.

Η Καμπότκο υποστηρίζει ότι τα παγωμένα ντους επηρεάζουν θετικά και την ψυχική υγεία των παιδιών, κάνοντάς τα πιο ισορροπημένα και αισιόδοξα. Ωστόσο, όπως υπογραμμίζει, το νηπιαγωγείο δεν αναγκάζει κανένα παιδάκι να συμμετέχει αν δεν θέλει.

«Τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους. Ο γιατρός μας επιβεβαιώνει ότι παιδιά σε ομάδες που εφαρμόζουν αυτήν την πρακτική περνούν πιο εύκολα την περίοδο της γρίπης», λέει η  Ντανίλτσοβα, μια άλλη δασκάλα και «φαν» των παγωμένων ντους.

https://www.protothema.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here